Een oorkaarsbehandeling is een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-indianen uit het Zuiden van Noord-Amerika, waarbij op een aangename en “zachte” manier met holle brandende kaarsen het oor en sinussen “gereinigd” worden.

Een behandeling is uiterst effectief bij:
– diepe verwijdering van (overtollig) oorsmeer
– verkoudheid
– druk op het hoofd en oorpijnen
– oorsuizingen
– gehoorzwakte (acuut of door ouderdom veroorzaakt)
– sinusitis
– aandoeningen van de bijholten
– stress en spanningen

Gedurende de oorkaarsbehandeling zijn er verschillende fasen van de te onderscheiden. Na het plaatsen en aansteken van de oorkaars ontstaat er een “schoorsteen-effect” van eenlichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Nadat het verbrande gedeelte omgeklapt is ontstaat een lichte overdruk in de gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen op acupunctuurpunten in het oor (Moxa-therapie). Deze aangename warmte verhoogt de doorbloeding, activeert het afweersysteem en verbetert de werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden trekt door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Waarna het verder gaat via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Na behandeling van de oren worden de oorschelpen lichtjes gemasseerd. Het is verstandig om na de behandeling een tijdje te blijven liggen om zo beide evenwichtsorganen weer op gelijkwaardige temperatuur te laten komen.

De duur van een oorkaarsbehandelng is circa 45 minuten per sessie en is voor zowel kinderen als volwassenen.

Prijzen:
– oorkaarsbehandeling (volwassene) € 37,50
– oorkaarsbehandeling (kind) € 37,50