NeurOptimal ® – Neurofeedback-training

Neurofeedback middels NeurOptimal® leert het centraal zenuwstelsel optimaal te functioneren. Men noemt het ook wel: fitness voor het brein.
De unieke en geavanceerde technologie is gericht op optimale flow en functie in en van het brein.
Het centraal zenuwstelsel is de spil in al onze lichamelijke en psychische processen. De hersenen spelen dus een centrale rol in ons geestelijk en lichamelijk welzijn. NeurOptimal® trainingen leren de hersenen hun volledige potentieel te benutten. De effecten hiervan zijn op alle lagen prettig merkbaar: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Neurofeedback middels NeurOptimal® is een krachtige en veilige technologie voor diepgaande, veilige en welhaast moeiteloze persoonlijke transformatie.

Voor wie is Neurofeedback-training bestemd ?
Het is bestemd voor iedereen van jong tot oud: van kleuter tot hoogbejaarde. Het is geschikt voor iedereen die optimaal wil functioneren, een grotere stress-bestendigheid, betere fysieke en mentale gezondheid wenst.

De NeurOptimal® wordt ook ingezet als een manier van mindfulness-beoefening voor het centrale zenuwstelsel, bewuster leven in het Nu.

Onderzoek en ervaring hebben uitgewezen dat neurofeedback helpt en ondersteunt bij:
– stress en posttraumatische stress
– burn-out
– angst en depressie
– wisselvallige stemmingen, prikkelbaarheid, woede-aanvallen
– vermoeidheid
– trauma-verwerking
– chronische pijn
– slaapproblemen
– concentratie- en aandachtsproblemen
– ADHD, autisme, ADD, ODD
– problemen met eigenwaarde en zelfvertrouwen
– oorsuizen (tinnitus)
– spraakproblemen
– stotteren
– artritus
– astma
– bloeddrukproblemen
– hersenletsel
– eetstoornissen
– diabetes
– migraines
– leerproblemen– Verslavingen
– Dyslexie / dyscalculie
– Obsessieve Compulsieve Stoornis (OCD)
– etc, etc.

Wat gebeurt er bij een NeurOptimal training ?
Gedurende de trainingen krijgt het centraal zenuwstelsel informatie over wat het net daarvoor deed. Telkens wanneer het brein in mogelijke inefficiënte patronen belandt, maakt een feedback stimulus de hersenen hierop attent. De hersenen krijgen als het ware een spiegel voorgezet. Er wordt de hersenen duidelijk gemaakt dat ze efficiënter zouden kunnen functioneren door op nieuwe verbindingen te leggen.

De NeurOptimal-software attendeert het brein op deze turbulentie. Onze hersenen zijn bijzonder goed in staat om patronen te ontdekken. De onderbrekingen in geluid (en eventueel beeld) geven het brein precies de informatie die het nodig heeft om zich te reorganiseren en zo de turbulentie en inefficiëntie op te heffen.
Met behulp van de feedback heroriënteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Inactieve en ineffectieve patronen worden automatisch losgelaten. De getrainde zal merken dat de hersenen zich op een andere, prettigere, actieve en efficiëntere manier gaan manifesteren.

 

Voor elke cliënt geldt dat er tijdens het eerste consult een intake plaatsvindt. Tijdens dit gesprek worden de klachten besproken en wordt er een behandelvoorstel besproken. Na een gezamenlijk akkoord starten de NeurOptimal®-trainingen.

Eerste consult
Intake inclusief eerste NeurOptimal®-training
– duur 75 minuten
– kosten € 85,00

Vervolgtrainingen
– consult van 60 minuten inclusief een NeurOptimal®-training € 75