Voor de energetische behandelingen kunnen we bij Brilliance of You putten uit verschillende vormen van o.a. Usui Reiki, Kundalini Reiki is een eenvoudige doch uiterst effectieve Japanse geneeswijze, die zo oud is als de mensheid, waarin via handoplegging wordt gewerkt met de universele energie. Wanneer energie niet optimaal door het lichaam stroomt, kan dit klachten en ziekten veroorzaken. Reiki, ook wel ‘Kracht van de Zon’ genoemd, laat de energie weer stromen, helpt blokkades op te ruimen en ondersteunt elk genezingsproces.
De Reiki-energie bevindt zich overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven.

De energetische behandeling middels Reiki is een manier van werken waarbij gebruik maakt van het energiesysteem in – en om de mens. Bij Reiki wordt kosmische of universele energie overgebracht, waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelfgenezend vermogen van de mens centraal staat. Holistisch gezien bestaat de mens uit een fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch deel en spiritueel deel. Op het moment dat een of meedere van deze delen uit balans zijn, heeft dit effect op de rest. Door het zelfhelend vermogen ben je in staat jezelf te genezen.

Bij velen zijn de energie-kanalen geblokkeerd geraakt door onder meer het jarenlang verdringen van emoties, het leven in stress. Een tekort aan levensenergie zorgt voor een grotere vatbaarheid voor ziekten en vertraagt het herstel.

Voor wie is een energetische behandeling bestemd ?

Een energetische behandeling is geschikt voor iedereen : baby’s, kinderen en volwassenen.

Wat gebeurt er bij een energetische behandeling ?
Via de handen van de behandelaar wordt de Reiki-energie doorgegeven aan de cliënt. Bij een persoonlijke en directe Reiki behandeling wordt de cliënt in aangeklede toestand op een behandeltafel behandeld. Makkelijke en niet-knellende kleding is wel gewenst ter bevordering van de ontspanning.
Door verschillende en bepaalde Reiki-handposities wordt de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Indien de cliënt het onplezierig vindt om direct aangeraakt te worden, dan houdt de behandelaar zijn handen enige centimeters boven het lichaam. Intieme aanrakingen en alle posities die de cliënt als onplezierig ervaart worden uiteraard vermeden. Reiki vindt altijd de juiste weg naar plekken in het lichaam waar de universele energie nodig is.

Reiki heeft een scala aan mogelijke positieve effecten op het zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel gebied. Soms ervaart de cliënt tijdens de behandeling reeds effecten. Velen ervaren tijdens de behandeling warmte, tintelingen en rillingen in en rond het lichaam. Ook is het mogelijk dat bij de cliënt tijdens of na de sessie emoties los komen. De energetische behandeling helpt u te ontspannen en vermindert stress en depressies.

De meest voorkomende effecten van een energetische behandeling / Reiki kunnen bestaan uit:
– opheffen van aanwezige emotionele blokkades in het lichaam
– opent deuren naar onderdrukte gevoelens en laat deze vrijkomen
– behandeling van zowel oorzaken als symptomen van klachten
– het in balans brengen van het lichaam en haar functies
– het verlichten van om pijn en overgevoeligheid voor pijnen
– het versterken van het algemene immuunsysteem
– het bevorderen van het natuurlijke zelf-genezingsproces
– het in balans brengen van chakra’s en energieën in het lichaam
– het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam
– het afvoeren van negatieve energieën uit het lichaam
– het versterken van de universele levensenergie
– het verbeteren van de algehele intuïtie
– het afvoeren van stralingsenergieën / elektro-smog
– het opnieuw leren houden van jezelf

Prijzen:
– eerste behandeling / intake voor volwassenen inclusief eerste energetische behandeling
(consult van 60 minuten) € 75,00
– eerste behandeling / intake voor volwassenen inclusief eerste energetische behandeling
(consult van 60 minuten) € 75,00

Vervolgbehandelingen:
– energetische behandeling voor volwassenen (consult van 60 minuten) € 75,00
– energetische behandeling op afstand voor volwassenen € 45,00
– energetische behandeling voor kinderen t/m 12 jaar (consult van 45 minuten) € 60,00

Let wel : een energetische behandeling / Reiki is nooit een vervanging voor de reguliere gezondheidszorg, maar kan wel bijdragen tot een gezonder geestelijk, emotioneel en lichamelijk welzijn en kan herstel versnellen.