Bij een energetische massage word je lichaam op een natuurlijke manier van stress bevrijdt, middels zachte, lange strijkingen aangevulde met Reiki. De massage richt zich op het losmaken van de blokkades in het lichaam. Het is een lichte en ontspannende vorm van massage.

Deze ontspannende holistisch energetische massage is afkomstig uit Oosterse landen als China, Japan en India. In deze landen is het al eeuwenlang bekend dat ieder mens een energetisch lichaam heeft en een eigen verdeling van de energie in het lichaam. In het lichaam lopen verschillende meridianen, oftewel energiebanen. In deze energiebanen kunnen blokkades ontstaan waardoor de energie niet of onvoldoende getransporteerd kan worden door het lichaam.

Blokkades ontstaan onder anderen door spanningen, stress en (onverwerkte) emoties.
Vooral in onze huidige, drukke maatschappij kan een energetische massage helpen tegen veelvoorkomende klachten als stress en spanningen. In ons drukke leven is het eigenlijk onmogelijk om steeds in balans te blijven.

De massage
De ontspannende energetische massage is vooral bedoeld om je 
energie weer te voelen en deze te laten stromen. 
Je wordt onbewust gestimuleerd om de energiekanalen 
in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en 
de blokkerende energie af te voeren. Door zachte en 
lange strijkbewegingen met de handen worden bestaande 
blokkades aangepakt en de energie verdeeld door het lichaam. 
Doordat de energiepunten worden aangesproken, kunnen
tijdens de energetische massage (oude en onbewuste) emoties, 
gedachten en herinneringen naar boven komen, hetgeen zorgt 
voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Door het 
herkennen, erkennen en aanvaarden van deze aan de oppervlakte
gekomen emoties, kun je ze gaan zien als een deel van jezelf. 
Als je dit doet bevrijd je jezelf van de blokkades en vindt er 
heling plaats.

Waaruit bestaat de energetische ontspanningsmassage
Gedurende deze massage wordt het volledige lichaam, met uitzondering van borsten en de schaamstreek energetisch gemasseerd. Achtereenvolgens worden de rug, schouders, nek, billen, benen (achterzijde), buik, armen, handen, vingers benen (voorzijde) gemasseerd. Gedurende de massage wordt het lichaam tevens holistisch gepulst om de energie te door het lichaam te verdelen.

Voor wie en wanneer
Een energetische massage is geschikt voor iedereen. Met name als je last hebt van klachten als vermoeidheid, slaapproblemen, spanningen, stress, rugpijn, maag- en darmklachten, (spannings-)hoofdpijn en bij een opgejaagd gevoel en onvoldoende rust, biedt een massage uitkomst. Het is een onderhoudsbeurt voor je lichaam. De massage werkt aan je blokkades waardoor de energie weer beter door het lichaam kan stromen en de klachten kunnen afnemen en verdwijnen.

De duur van een volledige energetische massage is circa 90 minuten per sessie. Het is ook mogelijk om voor een kortere behandeling te kiezen, die dan circa 60 minuten duurt.

Prijzen:
– massage voor volwassenen (60 minuten) € 65,00
– massage voor volwassenen (90 minuten) € 85,00