Brilliance of You

praktijk en opleidingsinstituut voor persoonlijke groei en welzijn

 

Complementaire en Preventieve Geneeskunde

 

Mindfulness voor de hooggevoelige mens (HSP)

 

Het huidige leven bestaat uit vele momenten van stress en spanningen. Drukte op het werk, het verzorgen van kinderen, een druk sociaal leven...waar is de tijd om eens met jezelf bezig te zijn. Een moment om op adem te komen en te doen wat jezelf graag zou willen. We zijn niet meer gewend om te genieten van een moment Stilte. Constant zijn we bezig of zoekende naar prikkels. Prikkels die komen gewenst of ongewenst van alle kanten binnen doordat we continue lichamelijk, geestelijk en emotioneel actief zijn. Bij hooggevoeligen is het aantal prikkels dat binnenkomt nog vele malen meer en sterker door het wetenschappelijk bewezen, gevoeliger zenuwstelsel.

 

Hooggevoelige mensen (HSP) staan meer open voor indrukken, sferen, energieën, emoties en prikkels zoals o.a. geluid, pijn, warmte, kou en licht. Er zijn dan twee mogelijkheden voor deze persoon: vluchten, dat wil zeggen zich terugtrekken in z'n innerlijke wereld; hetgeen veelal als introvert gedrag wordt bestempeld. Of de hooggevoelige kan het terugkaatsen, dat wil zeggen dat hetgeen ervaren wordt door extravert en druk gedrag de buitenwereld in gooien, onder het mom van ‘wat erin komt, moet er ook weer uit’. Door de spanningen die daardoor ontstaan, ontstaan er na verloop van tijd bij velen lichamelijk en/of psychische klachten.

 

Voor hooggevoelige mensen is Mindfulness een manier om open en bewust aanwezig te zijn bij het huidige moment, zonder hier een oordeel over te hebben. Eenvoudig is dat allerminst omdat we gewend zijn om op onze automatische piloot te vertrouwen en te acteren. Dit maakt dat we regelmatig op een manier reageren waar we zelf of onze omgeving last van heeft.

 

Mindfulness helpt ons om inzichten in onszelf te krijgen, bewuster en intenser te leven en keuzes te maken. Het helpt om anders met stressvolle situaties, pijn en andere ongemakken om te gaan. Mindfulness wordt door mensen beoefend om meer rust te ervaren en zich te kunnen ontspannen, minder te piekeren, beter om te leren gaan met spanningen, ziekten, (chronische) pijnen, maar ook om zich beter te kunnen concentreren en genieten van alledaagse zaken.

 

In deze 9-weken cursus Mindfulness voor Hooggevoeligen zal de er naast de reguliere Mindfulness ook aandacht worden besteed aan hooggevoeligheid, wat het is en hoe Mindfulness de HSP-er behulpzaam kan zijn. Mindfulness en Hooggevoeligdheid maken je tot een Kracht. Tevens zullen er meer rustmomenten zijn gedurende de cursusbijeenkomst en tussen de cursusdagen in om zo de deelnemers meer ruimte en tijd te geven om met de binnenkomende prikkels om te kunnen gaan.

 

De deelnemersgroep zal niet groter zijn dan 3 personen om ook op deze manier het aantal externe prikkels te beperken en waardoor elke deelnemers het maximale uit deze cursus kan halen.

 

Indien er behoefte is aan een individuele Mindfulness-cursus dan is dat ook mogelijk. Stuur voor meer informatie en prijzen een bericht naar praktijk@brillianceofyou.net of neem telefonisch contact op met ons.

 

 

Kosten voor 9-weken cursus Mindfulness voor Hooggevoeligen, incl. werkboek en geluidsbestanden:

€ 375 incl. BTW voor particulieren (cursus in een groep van max. 3 deelnemers)

€ 450 incl BTW voor een individuele cursus (1 op 1)

€ 525 incl. BTW als de kosten door de werkgever vergoed worden

 

 

Aantal deelnemers :   maximaal 3 personen

 

 

Startdatum:

in overleg, start op elk moment mogelijk

 

 

 

 

 

 

Brilliance of You
Abdissenlaan 82 D/E

6374 BM  Landgraaf

        ______________________________________________________________________________________________________________________

         praktijk@brillianceofyou.net
         www.brillianceofyou.net

 

        Tel. 06 24 886 887

KvK 14106447